استانبول بندری بزرگ و بزرگترین شهر ترکیه می باشد که قلب اقتصاد، فرهنگ و تاریخ این کشور را تشکیل می دهد. مرکز تجاری و تاریخی آن در بخش اروپایی اوراسیا قرار دارد، در حالی که حدود یک سوم جمعیت آن در بخش آسیایی زندگی می کنند. این شهر با جمعیت 15.9 میلیون نفر، بزرگترین تراکم شهری در اروپا و همچنین بزرگترین شهر در خاورمیانه و ششمین شهر بزرگ جهان را تشکیل می دهد. تاکسیها در ساعات شلوغی میتوانند مشکلاتی ایجاد کنند زیرا صفهای بلندی برای تاکسیها وجود دارد و رانندگان تمایل دارند مسافرانی را با طولانیترین مقصد انتخاب کنند. استانبول شهری بین قاره ای است که در تنگه بسفر در شمال غربی ترکیه بین دریای مرمره و دریای سیاه قرار داد و وسعت آن 5343 کیلومتر مربع می باشد.
اگرچه استانبول دیگر پایتخت ترکیه نیست، اما همچنان مرکز فرهنگی و تجاری این کشور است. این شهر تنها شهر در جهان است که در دو قاره اروپا و آسیا قرار دارد. استانبول در دو طرف کانال بسفر و دریای مرمره قرار دارد که دریای سیاه را به مدیترانه متصل می کند. حدود 85 ساحل قابل دسترس وجود دارد که بسیاری از آنها 30 تا 40 دقیقه از مرکز شهر فاصله دارند. بازدیدکنندگان سه انتخاب برای نقاط شنا دارند به طوری که در جنوب، دریای مرمره وجود دارد، در شمال، دریای سیاه و تنگه بسفر در بین این دو قرار دارد.بدون اغراق استانبول شهری با شکوه می باشد، حتی انبوه مردمی که در میدان ها و خیابان های پر پیچ و خم جمع می شوند تا هیاهوی بازارها و ساختمانهای رنگارنگ و آراسته در هر لحظه نظر شما را جلب میکند و شما را شگفت زده خواهد کرد.
ترکیه امنیت را به ویژه در مناطق توریستی استانبول افزایش داده است تا امنیت را در بحبوحه درگیری اسرائیل و حماس تضمین کند. خوشبختانه تاکنون هیچ مورد خشونت در هیچ کجای ترکیه مشاهده نشده است. اقدامات کلیدی امنیتی ترکیه شامل استقرار پلیس در مکان های حساس و افزایش گشت زنی و بازرسی در مناطق شلوغ مانند بازارها و مکان های فرهنگی می باشد. هدف این اقدامات ارائه تجربه ای امن و لذت بخش برای کسانی است که در جشن ها شرکت می کنند، که نشان دهنده تعهد فعال دولت ترکیه نسبت به امنیت مردم خود و بازدیدکنندگان آن است.
طبق اعلام دولت ترکیه، حدود 99 درصد از جمعیت استانبول مسلمان هستند. از این میان، حدود 78 درصد جمعیت این کشور سنی مذهب حنفی هستند. بیش از 3000 مسجد در این شهر وجود دارد. جدای از این آمار، تنها 28 درصد از ساکنان در اصل متعلق به این شهر بودند. اکثر مردم از شهرهای دیگر ترکیه به این شهر مهاجرت کرده اند.مسجد آبی که رو به ایاصوفیه در مقابل یک پارک کوچک قرار گرفته و نمای گنبدی شکل آن ، صحنه ای خیره کننده را ارائه می دهد به یکی از بهترین مکانها برای بازدید در استانبول تبدیل شده است و یکی از معدود مساجد در جهان است که دارای شش مناره است. جدای از نمای بیرونی باورنکردنی آن، این مسجد به دلیل تزئینات داخلی آن با ده ها هزار کاشی ازنیک مورد تحسین قرار گرفته است.
استانبول دارای آب و هوای مدیترانه ای با زمستان های خنک و مرطوب و تابستان های خشک و گرم است. بادهای غالب شمال شرقی از دریای سیاه میآیند و گاهی اوقات سرمای شدید را به شهر میآورند. برای کسانی که از دمای بالا و آفتاب زیاد لذت می برند، ماه های تابستان بالاترین دما را همراه با ساعات طولانی آفتاب و بارندگی اندک ارائه می دهد. کسانی که مایل به سفر در دماهای سردتر هستند، باید اواخر بهار یا اوایل پاییز را برای سفر خود انتخاب کنند، زیرا میزان بارندگی کم است، در حالی که دما خنک تر است. زمستانها عموماً خنک با بارانهای مکرر است. آبهای اطراف بسفر و دریای مرمره به این معنی است که هوای شهر در هر زمانی از سال ممکن است مملو از مه باشد.
استانبول واقعاً یک شهر جهانی است، شهری که هرکسی باید حداقل یک بار در طول عمرش از آن دیدن کند. این شهر ترکیبی مسحورکننده از فرهنگ شرقی و غربی، شهری پر جنب و جوش و مدرن، با هویتی منحصر به فرد و گذشته ای غنی است.نمای زیبای شهر ترکیبی از مکان ها و بناهای تاریخی مانند قنات های رومی، کلیساهای بیزانسی، برج های ونیزی، کاخ های عثمانی از دوران بیزانس، عثمانی و ترک است.شما می توانید در همه جای استانبول کاوش کنید، لذت ببرید و از گرفتن عکس خسته نشوید. می توان گفت هیچ محدودیتی برای کارهایی که می توانید در این شهر انجام دهید وجود ندارد.
اگر این حقایق جالب در مورد استانبول شما را برای بازدید از این شهر زیبا کنجکاو کرده است، قطعا تنها نخواهید بود و پس از دانستن این حقایق در مورد استانبول، مطمئنا برای کاوش در این شهر مجلل هیجانزدهتر میشوید بنابراین، چمدان های خود را ببندید تا این زیبایی بی نظیر را کشف کنید.
تاریخچه شهر استانبول
استانبول توسط تنگه بسفر به دو قسمت تقسیم می شود که نیمی در آسیا و دیگری در اروپا قرار دارد. سابقه طولانی و فعالیت اقتصادی دائمی در این شهر به دلیل قرار گرفتن آن در تقاطع دو تمدن است: تمدن های مدیترانه ای روم و یونان و امپراتوری های شرقی که از آسیا می آیند. تا سال 330 میلادی استانبول به نام بیزانس و سپس تا سال 1453 میلادی قسطنطنیه شناخته می شد. نام فعلی استانبول در 28 مارس 1930 میلادی به وجود آمد. استانبول پایتخت امپراتوری روم شرقی و بعداً امپراتوری عثمانی بود. در 29 اکتبر 1923 میلادی جمهوری ترکیه اعلام شد و پایتخت کشور جدید به آنکارا منتقل شد. تقریبا به طور خلاصه میتوان گفت تاریخچه استانبول در امپراطوری روم ، امپراطوری بیزانس ، امپراطوری عثمانی و در نهایت تشکیل جمهوری ترکیه خلاصه می شود.
- امپراطوری روم
در سال 191 پ.م این شهر به عنوان یک شهر آزاد شناخته شد.در سال 197 پ.م امپراطور سپتیموس سوروس شهر را غارت کرد و دیوارهای آن را ویران کرد، اما بعداً تصمیم گرفت که آنها را به شکل دیگر مستعمرات شرقی بازسازی کند و در این روند منطقه محصور شده را دو برابر کرد.
- امپراطوری بیزانس
کنستانتین کبیر در سال 324 میلادی شروع به ساخت رم جدید کرد و در سال 330 میلادی به عنوان قسطنطنیه تقدیس شد و به پایتخت امپراتوری روم شرقی که به امپراتوری بیزانس معروف است تبدیل شد. برای ساکنانش، همیشه پایتخت روم بود. بنا بر هفت تپه، مانند روم، به چهارده منطقه تقسیم شد که ده تای آن ها در داخل دیوارها قرار گرفت. اولین کلیسای جامع ایاصوفیه که توسط کنستانتین دوم در کنار کاخ بزرگ ساخته شد و در سال 360 میلادی تقدیس شد، نهایتا در سال 532 میلادی به شدت آسیب دید و همین امر باعث شد تا ژوستینیان کلیسای جامع جدیدی بسازد. قسطنطنیه به دلیل موقعیت استراتژیک خود بین اروپا و آسیا، مسیر بین این دو قاره و گذرگاه بین مدیترانه و دریای سیاه را کنترل می کرد. این بدان معنا بود که برای قرن ها مرکز اصلی شهری قرون وسطایی در اروپا بود، در حالی که بخش غربی امپراتوری روم در یک بحران عمیق سیاسی، اقتصادی و جمعیتی غرق شده بود، این شهر رشد کرد و از 30000 نفر در زمان سپتیموس سوروس به 400000 نفر در زمان سلطنت ژوستینیانوس رسید.در قرنهای 9 و 10، با انشقاق شرقی-غربی در کلیسای کاتولیک، قسطنطنیه دوره رنسانس دیگری را آغاز کرد و این شهر همچنان یک مرکز مهم فرهنگی و تجاری در مدیترانه بود.کنستانتین یازدهم، آخرین امپراتور، در دفاع از شهر درگذشت و تا زمان سقوط امپراتوری روم در سال 1453 میلادی به عنوان قسطنطنیه شناخته می شد.
- امپراطوری عثمانی
پس از سالها درگیری با ترکها که قبلاً بقیه امپراتوری بیزانس را فتح کرده بودند، در 29 مه 1453 میلادی قسطنطنیه به دست محمد فاتح افتاد و ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد. این تاریخ نشان دهنده پایان قرون وسطی است.در این دوره، این شهر دستخوش دگرگونی عمیق فرهنگی شد، زیرا از یک شهر امپراتوری بیزانس به شهری عثمانی، و از مسیحیت ارتدکس به دین اسلام تغییر کرد. اگرچه برخی از کلیساها به مسجد تبدیل شدند، اما بسیاری از آنها حفاظت شدند و مساجد جدیدی در حومه شهر برای بزرگداشت سلطنت سلاطین ساخته شد.
- جمهوری ترکیه
در 29 اکتبر 1923 میلادی ، مصطفی کمال آتاتورک جمهوری ترکیه را تأسیس کرد و پایتخت به آنکارا منتقل شد.در سال 1930 میلادی استانبول به طور رسمی نام فعلی خود را برگزید. و در دهه های 1950 و 60 یک تغییر ساختاری بزرگ رخ داد. تعداد زیادی از نوادگان یونانی متعلق به جامعه بزرگ یونانی پس از حمله به جوامع ارمنی، یونانی و یهودی در سال 1955 میلادی به یونان رفتند.در دهه 1960 میلادی، استانبول به بهای تعدادی از ساختمان های تاریخی، یک شبکه حمل و نقل عمومی مدرن ایجاد کرد.در سال 1963 میلادی توافقنامه آنکارا امضا شد که اولین گام در روند ادغام آنها در اتحادیه اروپا بود. در طول دهه 1970 میلادی، استانبول به دلیل مهاجرت از آناتولی و پیشنهاد کار در بسیاری از کارخانه های ساخته شده در حومه شهر، رشد جمعیتی عمده ای را تجربه کرد. این امر باعث رونق املاک و مستغلات شد و بسیاری از شهرهای دورافتاده جذب شهر شدند. امروزه استانبول یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری در اروپا است و هر ساله بیش از یک میلیون نفر از آن بازدید می کنند.
<< شهر استانبول در سال 1880 میلادی >>
بهترین زمان برای سفر به استانبول
اگر به دنبال یک تعادل خوب بین حجم جمعیت و آب و هوا هستید، از بازه زمانی ماه های مارس تا می بهترین زمان برای سفر به استانبول می باشد.در واقع میتوان گفت این ماه ها ایده آل ترین زمان برای سفر به این شهر زیبا می باشد چون بدون اینکه تحت فشار شلوغی جمعیت یا آب و هوای گرم و سرد قرار بگیرید، زمان و فضای کافی را برای کاوش در تاریخ،فرهنگ و غذای این شهر خواهید داشت . شما باید به تعطیلات عمومی ، تعطیلات ترکیه ، رویداد های فرهنگی ، رویداد های هنری و سایر رویداد های کلیدی توجه کنید تا به بهترین شکل ممکن از تور استانبول خود نهایت لذت را ببرید.
12 مورد از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول
1) برج گالاتا
از بالای برج سنگی گالاتا که ارتفاع آن حدودا 67 متر می باشد و در قرون وسطی ساخته شده است، می توانید منظره 360 درجه استانبول را تماشا کنید، در یک روز صاف، حتی ممکن است تا جزایر پرنس را ببینید.در گذشته از این برج به عنوان مکانی برای نظارت، انبار نیروی دریایی و حتی برج دیده بانی استفاده می شده است. گفته می شود شخصی به نام احمد چلبی ، هوانوردی که در قرن چهاردهم زندگی می کرده است با استفاده از بال های مصنوعی دست ساز بر فراز تنگه بسفر از بالای این برج باشکوه پرواز کرده است.
2) بازار بزرگ
یکی از برجسته ترین بازارهای جهان، بازار بزرگ استانبول می باشد که با کاوش در مسیرهای پر پیچ و خم و غرفه های رنگارنگ که آثار هنری، منسوجات و کالاهای محلی را می فروشند هرگز خسته نخواهید شد. فضای پرهیاهو همراه با مناظر، صداها و بوهای بازار، تجربه ای است که یک بار در طول عمرتان تکرار می شود.با بررسی پیشنهادات بیش از 4000 فروشنده، سوغاتی های باورنکردنی ترکیه مانند ادویه جات ترشی جات، جواهرات، عتیقه جات، سرامیک، لامپ، حوله، و فرش را خواهید یافت.هنگام خرید سوغاتی مهارت های چانه زنی خود را با مغازه داران تمرین کنید تا بتوانید قیمت بهتری بخرید . حتی میتوانید با یک فنجان قهوه یا چای ترکی معتبر در رستورانها و غرفههای غذای بازار بزرگ استراحتی داشته باشید و نهایت لذت را ببرید.
3) بازار ادویه
با بازدید از بازار ادویه یا بازار مصر، یکی از بهترین بازارهای استانبول، با جنبه ی فرهنگی آشپزی کشور ترکیه آشنا خواهید شد. این بازار در مجاورت مسجد جدید می باشد که در آنجا با ادویه های رنگارنگ و عجیب و غریب مورد استفاده در بسیاری از غذاهای شگفت انگیزی که در ترکیه یافت می شود، آشنا می شوید. شما در این بازار طیف گسترده ای از رنگ های زنده را می بینید، عطرهای غنی ادویه ها را استشمام می کنید و حتی برخی از طعم ها را امتحان می کنید مطمئن باشید فضای این بازار به گونه ای است که حتما شما را جذب خود می کند.
4) مسجد آبی
یکی از محبوب ترین مکان های ترکیه، مسجد آبی که همچنین به عنوان مسجد سلطان احمد نیز شناخته می شود به عنوان بهترین مکان برای بازدید در استانبول شناخته می شود. این بنای تاریخی شاخص در دهه 1600 میلادی ساخته شده و در این بنای باشکوه عناصر معماری اسلامی و بیزانسی با هم ترکیب شده اند.هم از نمای بیرونی چشمگیر و هم از فضای داخلی پیچیده شگفت زده خواهید شد. دیوارها با بیش از 20000 کاشی و سرامیک دست ساز تزئین شده است. بیش از 200 پنجره شیشه ای رنگارنگ نورپردازی سینمایی را ارائه می دهد و به جذابیت و فضای عرفانی در داخل مسجد آبی می افزاید.
5) میدان سلطان احمد
این میدان عمومی در طول تاریخ محل تجمع مردم بوده است و قدمت آن به دوران بیزانس باز می گردد. با قدم زدن در کنار خرابههای بنای تاریخی که هنوز باقی ماندهاند، تاریخچه این مکان معروف را کشف خواهید کرد در واقع میتوان گفت این میدان به عنوان قلب تاریخ استانبول شناخته می شود که وجود مناظری شامل ستون سرپانتین،ستون کولوسوس،ابلیسک مصری، فواره آلمانی و ستون کنستانتین این موضوع را اثبات می کنند.
6) کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه که در کنار آب در لبه تنگه معروف بسفر قرار دارد، بنایی باشکوه می باشد که در دهه 1800 توسط سلطان عبدالمجید یکم ساخته شده است. این کاخ مجلل که از ۱۶ ساختمان مجزا تشکیل شده، مملو از هنر، کنده کاری و آثار تاریخی مانند ظروف چای و کریستال بوهمیایی است. شما میتوانید در داخل کاخ دولما باغچه که بزرگترین کاخ ترکیه می باشد قدم بزنید و ویژگی ها و طراحی اصیل عثمانی را تماشا کنید. با دیدن سنگ مرمر سلطنتی، فرشهای Hereke و مجموعه چشمگیر نقاشیهای رنگ روغن، در فضای داخلی کاخ که به خوبی حفظ شده اند شگفت زده خواهید شد. همچنین میتوانید با ورود به سالن اصلی، در زمان به عقب برگردید، اتاقهایی مانند اتاقهای دبیرخانه، پلکان کریستال، اتاق قرمز و سالن تشریفات را بررسی کنید. در بیرون، شما این شانس را خواهید داشت که دروازه امپراتوری، باغهای زیبا، فوارههای قو و حرم و برج ساعت معروف را که بیش از 100 فوت ارتقاع دارد را تماشا کنید.
7) شهر قدیمی
هنگام کاوش در شبه جزیره تاریخی یا شهر قدیمی استانبول در واقع به گذشته سفر می کنید. این میراث جهانی یونسکو میزبان بناهای دیدنی و مکان های تاریخی مهمی است که در قدیمی ترین قسمت های شهر واقع شده اند.مساجد، حمامها، کاخهای عثمانی و کلیساهای بیزانسی تنها برخی از نقاط دیدنی فوقالعادهای هستند که هنگام بازدید از این بخش فرهنگی شهر با آنها روبرو میشوید. شما میتوانید به طرحهای معماری امپراتوریهایی که مدتها پیش در این شهر بنا شده بودند ، نگاه کنید و در امتداد دیوارهای باستانی قسطنطنیه قدم بزنید که قدمت آن به دوران روم می رسد.همچنین میتوانید از مسجد میهریمه عثمانی و کلیسای سنت منجی بازدید کنید.
8) کاخ توپکاپی
کاخ توپکاپی در بخش قدیمی شهر استانبول قرار دارد که موزه فرهنگی مهمی را در خود جای داده است. در این کاخ تقریبا 30 سلطان در طول چندین قرن حکومت کرده اند که این امر در ترکیب طرح ها با عناصر تزیینی از سبک های اروپایی، اسلامی و عثمانی منعکس شده اند. در اینجا میتوانید مجموعه ای چشمگیر از نمایشگاه هایی که مصنوعات، کتاب ها و دست نوشته های امپراتوری عثمانی را به نمایش می گذارد مشاهده کنید و همچنین میتوانید از حیاط بیرونی وسیع و باغهای زیبا در محوطه کاخ و مناظر فوقالعاده زیبای دریای مرمره، شاخ طلایی و بسفر لذت ببرید.
9) آب انبار بازیلیکا
آب انبار باسیلیکا یک جاذبه ی گردشگری محبوب است که چشم انداز بی نظیری از تاریخ شهر را به نمایش می گذارد. با بازدید از این مکان توریستی در زمان به قرن ششم سفر خواهید کرد و با بزرگترین آب انبار باستانی استانبول آشنا می شوید که در گذشته در زیر کلیسای Stoa قرار داشته است.336 ستون باستانی را که از ساختمانها و معابد دیگر تغییر کاربری دادهاند را در این مکان جذاب مشاهده خواهید کرد. مسیرهایی چوبی در این مکان وجود دارد که در گذشته بیش از 20000 فوت مربع آب را به عنوان بخشی از عملکرد تاریخی خود ذخیره میکرده است.
10) بندر شاخ طلایی
این بندر به دلیل محافظت از امپراتوری های یونان، عثمانی، روم و بیزانس معروف است که در واقع از آن به عنوان سرپناه نیز یاد می کرده اند.این بندر مقصدی محبوب برای تجربه شلوغی شهر است. از منظر هوایی، ورودی به شکل شاخ به نظر می رسد و نام خود را به آن داده است. با غروب خورشید، قسمت طلایی آن را نیز خواهید دید که کناره های آب را با رنگ های غروب روشن می کند. ناگفته نماند گشت و گذار در آب های این بندر با قایق، تجربه ای فراموش نشدنی به شما خواهد داد.
11) مسجد ایاصوفیه
شناخته شده ترین بنای تاریخی استانبول، ایاصوفیه به عنوان یک بنای مذهبی با تاریخی طولانی می باشد که نام این بنا به معنای «حکمت مقدس» می باشد و در ابتدا به عنوان یک کلیسای مسیحی در قرن ششم ساخته شده است. همچنین از آن به عنوان مسجد و اکنون از آن به عنوان موزه استفاده می شود.با گشت و گذار در این معماری زیبای تاریخی و میراث جهانی یونسکو، از کاشیهای موزاییک زیبا در فضای داخلی آن شگفت زده شوید ، احساس عرفانی زیارتگاه عظیم را در آغوش بگیرید و در مورد گذشته ی مفصل یکی از بهترین مکانهای دیدنی در جهان کاوش کنید.گنبد نمادین ساختمان از سرتاسر شهر دیده میشود و هنگام تماشای افق استانبول از پشت بام هنگام غروب آفتاب، بهترین لذت را خواهید برد. ایاصوفیه را نباید از دست داد و یکی از باورنکردنی ترین مکان های دیدنی در استانبول است.
12) قلعه روملی
قلعه روملی یک قلعه عثمانی می باشد که قدمت آن به سال 1452 میلادی می رسد که توسط سلطان عثمانی محمد دوم ( محمد فاتح) ساخته شده است . قلعه روملی از سه برج بزرگ ، یک برج کوچک و سیزده برج کوچک تر تشکیل شده است که همگی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و معمار آن شخصی به نام مصلح الدین بوده است . این قلعه یکی از زیباترین جاذبه های توریستی در شهر استانبول می باشد که بازدید از آن بدون هیچ شکی شما را شگفت زده خواهد کرد.
آیا به تعطیلات فکر میکنید و نمیدانید کجا بروید؟ آژانس مسافرتی سفر های پدر خوانده سفر به شهر استانبول را با بهترین قیمت ها پیشنهاد می کند فقط کافیست اراده کنید!
- جهت مشاهده تور های استانبول با بهترین قیمت ها بر روی لینک زیر کلیک نمایید :
https://pedarkhandeh.com/Tour/TourList/18