گرجستان,کشورگرجستان,کشور گرجستان,باتومی,شهر باتومی,شهرباتومی,تفلیس,شهرتفلیس,شهر تفلیس,تور,تورگرجستان,تور گرجستان,تورتفلیس,تور تفلیس,تورباتومی, تور باتومی

گرجستان

گرجستان کشوری با مساحت حدود 69490 کیلومتر مربع و با جمیعتی حدود 3.8 میلیون نفر در انتهای شرقی دریای سیاه در جناح‌های جنوبی رشته کوه‌های قفقاز می باشد که پایتخت آن شهر تفلیس بوده و این کشور از شمال و شمال شرقی به روسیه، از شرق و جنوب شرقی به آذربایجان، از جنوب به ارمنستان و ترکیه و از غرب به دریای سیاه محدود است. کشور گرجستان شامل سه منطقه قومی می باشد : 1- آبخازیا در شمال غربی (شهر سوخومی) 2- آجاریا در جنوب غربی (شهر باتومی) 3- اوستیای جنوبی در شمال (تسخینوالی). گرجستان عمدتاً کوهستانی است و بیش از یک سوم آن را جنگل یا چوب‌های درختان پوشانده است. تنوع قابل توجهی از مناظر  در این کشور وجود دارد از سواحل نیمه گرمسیری دریای سیاه گرفته تا یخ و برف رشته کوه های قفقاز که در واقع همه ی این تضاد ها زیبایی های منحصر به فردی را در این کشور به وجود آورده است و در مورد آب و هوای این کشور میتوان گفت که نیمه گرمسیری و مرطوب است و اکثر مناطق این ایالت دارای زمستان های کوتاه و معتدل و تابستان های طولانی و گرم هستند.

کشور گرجستان یک کشور رسمی سکولار است که از پیروان همه ادیان بزرگ جهان برای انجام اعتقادات خود استقبال می کند. دین در گرجستان در سال 326 پس از میلاد به نقطه عطف بزرگی رسید، زمانی که این کشور تا حد زیادی به عنوان دومین کشور در جهان (پس از ارمنستان) شناخته شد که مسیحیت را پذیرفته است. امروزه تقریباً 80 درصد از جمعیت گرجستان مسیحی هستند و اکثر آنها به کلیسای ارتدوکس گرجستان، قدرتمندترین و تأثیرگذارترین نهاد مذهبی در این کشور تعلق دارند.اسلام ادعای دومین تعداد پیروان در گرجستان را دارد، به ویژه در میان آبخازی ها و گرجی ها از آجارا و سایر مناطق جنوب. آذربایجانی ها که بیشتر آنها در منطقه کومو کارتلی زندگی می کنند و اکثریت مردم کیست در دره پانکیسی نیز مسلمان هستند. آشوری ها، ارمنی ها، یونانی ها و روس ها کلیساهای ارتدکس خود را در این کشور دارند و تعداد کمی از کاتولیک ها نیز وجود دارند. گرجستان نیز محل زندگی یکی از قدیمی ترین دیاسپورای یهودی در جهان و حتی جوامع کوچکتر از لوتریان و دوخوبورها، یک فرقه مسیحی صلح طلب روسی می باشد.

فرهنگ گرجستان فرهنگی عجیب و غریب، مرموز و باستانی است که قدمت آن به هزاران سال می رسد. عناصر فرهنگ آناتولی، اروپایی، ایرانی، عربی، عثمانی و خاور دور بر هویت قومی گرجستان تأثیر گذاشته و در نتیجه یکی از منحصر به فردترین و مهمان نوازترین فرهنگ ها در جهان ایجاد شده است. فرهنگ گرجستان به خاطر سازگاری و بردباری در جهان شهرت خاصی دارد. به طور سنتی، مردم گرجستان مهمانان را هدیه ای از جانب خدا می دانند و صمیمیت پذیرایی آنها بلافاصله پس از ورود مسافر آشکار می شود.

محبوب ترین مقصد های گردشگری در کشور گرجستان شهر های تفلیس و باتومی می باشند. تی بیلیس (که قبلاً به نام روسی آن «تفلیس» نامیده می شد) در مرکز گرجستان شرقی و در دامنه رشته کوه تریالتی قرار دارد. طبق افسانه‌های گرجی، این بنا در قرن پنجم توسط پادشاه واختانگ گورگسالی تأسیس شد که هنگام شکار، به سمت قرقاولی نشانه رفتند که به چشمه‌ای گرم افتاد و یا جوشانده شد یا شفا یافت. در هر صورت، پادشاه الهام گرفت تا شهری را در این مکان بنا کند و نام شهر از کلمه گرجی tbili به معنای "گرم" گرفته شده است. اگرچه شهر تفلیس 29 بار تخریب و بازسازی شده است، اما طرح قدیمی شهر با کوچه‌های باریک و خانه‌های کج و معوج بزرگ که در اطراف حیاط‌ها ساخته شده‌اند تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است.

باتومی پایتخت جمهوری خودمختار آجارا در کشور گرجستان است. موقعیت ساحلی باتومی و آب و هوای نیمه گرمسیری آن را به یک مقصد محبوب برای تعطیلات تبدیل کرده است. این شهر پایتخت مهمانی‌های منطقه است، با تفریحات شبانه که به طور فزاینده‌ای شامل دی‌جی‌های مشهور بین‌المللی در کلوپ‌های ساحلی می‌شوند.

اگر این حقایق جالب در مورد گرجستان شما را برای بازدید از این کشور زیبا کنجکاو کرده است، قطعا تنها نخواهید بود و پس از دانستن این حقایق در مورد گرجستان، مطمئنا برای کاوش در این کشور مجلل هیجان‌زده‌تر می‌شوید بنابراین، چمدان های خود را ببندید تا این زیبایی بی نظیر  را کشف کنید.


تاریخچه گرجستان


در دامنه‌های جنوبی رشته کوه‌های قفقاز، بین دریای سیاه و دریای خزر، مردم آزادی‌خواه گرجستان زندگی می‌کنند که ادعای تاریخی طولانی و هیجان‌انگیز را دارند. این ملت کوچک که در میان درگیری‌های مستمر با امپراتوری‌های قدرتمند شکل گرفت، به‌طور معجزه‌آسایی نه تنها توانست با هم متحد شود و زنده بماند، بلکه توانست فرهنگ منحصربه‌فرد، زبان متمایز و مهم‌تر از همه، حاکمیت ملی خود را حفظ کند. نظریه ها در مورد فصل های اولیه تاریخ گرجستان و قوم مردم گرجستان فراوان است. کاوش‌های باستان‌شناسی و سوابق باستانی وجود قبایل متعددی را تأیید کرده‌اند که از دوران ماقبل تاریخ در قفقاز جنوبی ساکن بوده و مهاجرت کرده اند، بنابراین تعیین دقیق زمان و مکان ورود اجداد گرجی‌های مدرن بسیار پیچیده است.

با این وجود، بسیاری از مورخان با این ایده موافقند که گرجی ها از نوادگان قبایل باستانی کلخی، دیائوهی و ایبری قفقاز هستند. برخی از اولین اشارات به این مردم و پادشاهی آنها را می توان در تواریخ هرودوت و استرابون یافت. مشهورترین پادشاهی گرجستان در دوران باستان کلخیس (Egrisi) بود که بر اساس اساطیر یونانی، وطن اسرارآمیز شاهزاده خانم مدیا، محل افسانه پشم طلایی و مقصد نهایی آرگونوت ها بود. در واقع هم در اساطیر و هم در نقشه جهان، گرجستان از دیرباز نقش اصلی را ایفا کرده است.

زبان جذاب این کشور، گواه دیگری بر قدمت کشور گرجستان است. اروپا و آسیا، که گرجستان بر روی آنها قرار گرفته است، دارای یک زبان واحد نیست که شباهت به گرجی داشته باشد و تحلیل زبان شناختی زبان گرجی تایید کرده است که این زبان به هیچ خانواده زبانی دیگری در جهان تعلق ندارد. در عوض، این یک نماینده از خانواده منحصر به فرد زبان Kartvelian است. این خانواده از 4 زبان تشکیل شده است که توسط گرجی ها و سه گروه کوچک زیر قومی گرجی صحبت می شود: مگرلی ها، سوان ها و لازها که همگی بومی گرجستان یا سواحل دریای سیاه هستند. به گفته برخی از زبان شناسان، اولین انشعاب بین زبان های اولیه کارتولی در قرن 19 قبل از میلاد اتفاق افتاد. اگر این نظریه درست باشد، زبان گرجی یکی از قدیمی‌ترین زبان‌هایی است که هنوز در جهان صحبت می‌شود.زبان گرجی دارای سه خط معتبر است. جدیدترین و پرکاربردترین آنها مخدرولی است که اولین بار در قرن یازدهم ظاهر شد. الفبای گرجی مدرن از 33 کاراکتر با اشکال زیبا و گرد تشکیل شده است.

مردم گرجستان از قومیت های مختلف در ایجاد بسیاری از نام های متعارف کشور و زبان آن سهیم بوده اند. در نتیجه امروزه گرجستان را با نام های مختلفی می شناسند. در جهان غرب این کشور به نام گرجستان شناخته می شود. بر اساس برخی نظریه ها، این کلمه از کلمه یونانی geo به معنای "زمین" گرفته شده است و بر این واقعیت تأکید دارد که کشاورزی از زمان های قدیم در اینجا توسعه یافته است. پارسیان قدیم این کشور را وارکان به معنای کشور گرگ ها می نامیدند. نام روسی برای گرجستان گروزیا است. برای ارامنه گرجستان وراستان و برای ترک ها گورجستان است. خود گرجی ها معمولاً سرزمین خود را به عنوان ساکارتولو به معنای "سرزمین مردم کارتولی" یعنی گرجی ها می نامند. اگرچه این واژه برای اولین بار در قرون وسطی به کار رفت، اما در واقع منشأ کتاب مقدسی دارد و شباهتی به نام نوه نوح، کارتلوس دارد. طبق باور قرون وسطایی گرجستان، خود کارتلوس بنیانگذار تمدن گرجستان بود.

کتاب مقدس و مسیحیت بیش از زبان گرجی تأثیر گذاشته است. این کشور در قرن چهارم مسیحی شد و مذهب گرجستان به یکی از عوامل اصلی اتحاد ملت و بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ محلی تبدیل شد. گرجستان اکنون به عنوان یکی از دژهای اصلی جهان مسیحیت در نظر گرفته می شود.گرجستان جدا از موقعیت مهم استراتژیک خود، با آب و هوای مطبوع و خاک های مثمر خود همواره متمایز بوده است.در نتیجه بسیاری از امپراتوری های قدرتمند در طول قرن ها به دنبال تسخیر و کنترل این کشور بودند و تاریخ گرجستان اساساً یک داستان طولانی از مبارزه برای آزادی است. گرجی‌ها در طول اعصار به امپراتوری هخامنشی و لژیون‌های روم، ایران ساسانی و فاتحان عرب، ترک‌های سلجوقی و شاهان خوارزمی، خان‌های مغول و امیران امپراتوری تیموری، ترک‌های عثمانی و قزلباش‌های روس صفوی، بلشویک‌های لزگین و غارتگران لزگین وابسته بوده‌اند. تعداد ارتش های دشمن تقریباً همیشه از گرجی ها بیشتر بود و بسیاری از نبردها شکست خوردند. شهرها شکست خوردند، تصرف شدند یا ویران شدند و متعاقبا دوباره ساخته شدند. خونریزی بسیار زیاد بود، اما زخم های جمعی همیشه به موقع التیام می یافت .

- تاریخچه تفلیس

اولین وقایع نگاری تفلیس به عنوان قلعه ای بر روی رودخانه به قرن چهارم پس از میلاد برمی گردد. در آن زمان، ارگ ایرانی وجود داشت که بعدها ناریکالا نام گرفت و پایتخت پادشاهان گرجستان در متسختا در 20 کیلومتری تفلیس بود. در قرن پنجم میلادی شاه وختنگ قلعه ایرانی را فتح و بازسازی کرد. پس از ساخت و ساز پایتخت به آنجا منتقل شد. به هر حال، یافته های باستان شناسی حاکی از آن است که این قلمرو قبلاً در هزاره چهارم قبل از میلاد آباد بوده است.

در همان زمان قلعه متخی در ساحل دیگر کورا ساخته شد، جایی که امروزه کلیسایی به همین نام و بنای یادبود واختانگ، بنیانگذار تفلیس وجود دارد. این ارگ محل سکونت همه حاکمان متعاقب گرجستان شد. اطراف شهر نیز با دیوارهای قلعه احاطه شده بود و کلیسای آنچیسخاتی در آن زمان ساخته شد که یکی از سازه های کمیاب است که تا به امروز حفظ شده است. این شهر مدت زیادی در دست پادشاهان گرجستان باقی نماند و در سال 626 به تصرف ایرانیان درآمد که آن مکان را پایگاه شمالی خود می دانستند. از این رو، این سرآغاز آمیختگی فرهنگ مسیحی و زرتشتی در شهر بود. از آن زمان تاکنون تنها یک معبد آتش‌پرستان حفظ شده است که از مردم عادی پنهان است و در داخل یک اقامتگاه خصوصی واقع شده است.

حکومت ایران چندان دوام نیاورد، در سال 653 میلادی لشکریان عرب خبیب بن مسلمه به قفقاز آمدند. هیچ خونی ریخته نشد اما تفلیس و کل گرجستان تحت وضعیت رعیت بود و ملزم به پرداخت خراج بود و اعراب امنیت ساکنان و حفظ کلیساها و ادیان را تضمین می کردند. در سال 736 میلادی ، مروان دوم بن محمد که خلافت تفلیس را تأسیس کرد، شهر را تصرف کرد. اما او موفق به فتح شهرهای دیگر نشد و تفلیس تنها شهر مسلمان قفقاز بود. امیر تفلیس نتوانست قدرت خود را حفظ کند و حتی سعی کرد آن را از خلافت عرب جدا کند، اما تلاش او ناکام ماند.

پس از قرن ها تسلط اعراب، چرخش جدید در تاریخ تفلیس، ظهور پیروزمندانه پادشاه گرجستان داوود سازنده بود. در سال 1122، او شهر را پس گرفت، آن را پایتخت گرجستان متحد کرد و شروع به ساخت و سازهایی کرد، برای همین بود که او "سازنده" نامیده می شد. در کنار این، داوود حاکمی وفادار و بردبار بود. جمعیت مسلمان تفلیس مورد پیگرد قانونی قرار نگرفت و نمایندگان ادیان مختلف در کنار یکدیگر زندگی می کردند. در زمان سلطنت او، پایتخت به یکی از بزرگترین مراکز تجارت و صنایع دستی قفقاز تبدیل شد. این دوره در تاریخ تفلیس را عصر طلایی می نامند. این شهر به عنوان شهری ثروتمند توجه فاتحان را به خود جلب کرد ابتدا در سال 1226 میلادی توسط سپاهیان سلطان خوارزم جلال الدین منگوبردی ویران شد و بعداً در سال 1238 شهر توسط ارتش مغول چنگیزخان مورد هجوم قرار گرفت.

فتوحات و نبردها تفلیس را ویران کرد. بعدها در سال 1366 میلادی شیوع طاعون بزرگ شهر را درنوردید و در سال 1386 میلادی مورد تهاجم ارتش تامرلن قرار گرفت. در طول قرن های 16-17 توسط فارس ها و ترک ها اشغال شد. این قرون دوران سختی برای تفلیس بود، اما در مقابل آن ایستادگی نمود.در قرن هجدهم، تفلیس تغییر کوچکی در بازی سیاسی بزرگ امپراتوری روسیه و عثمانی و ایران شد. حاکمان گرجستان در وضعیت دشواری قرار داشتند بدون اینکه بدانند کدام طرف را بگیرند. در نهایت به روسیه روی آوردند و قرارداد جورجیفسک بین حاکمان این دو ایالت به امضا رسید. با این حال، روسیه همیشه منافع گرجستان را در نظر نمی گرفت و در سال 1795 میلادی تفلیس توسط ارتش ایران محاصره شد، تصرف و کاملاً ویران شد. بعداً روسیه اهمیت استراتژیک گرجستان را مجدداً ارزیابی کرد و در سال 1800 میلادی مانیفست پیوستن این کشور به امپراتوری روسیه امضا شد و مدتی بعد چرخش جدید توسعه در تفلیس آغاز شد.

در آغاز قرن بیستم تفلیس یکی از مراکز انقلابی سوسیال دموکرات ها بود که مخالف حکومت تزاری بودند. در اینجا رهبر آینده اتحاد جماهیر شوروی جوزف استالین کار خود را آغاز کرد. او گرجی اهل شهر گوری بود که امروزه موزه ای به او اختصاص داده شده است. در سال 1918 میلادی، پس از سرنگونی قدرت تزار و آغاز مبارزات احزاب سیاسی، گرجستان استقلال خود را اعلام کرد. با این حال، بعداً این کشور در ساختار اتحاد جماهیر شوروی (شوروی) قرار گرفت. زمانی بود که ساخت و سازهای تاریخی و تخریب بناهای مذهبی آغاز شده بود. در طول جنگ جهانی دوم تعداد کمی کارخانه از غرب روسیه به تفلیس تخلیه شد که تأثیر مثبتی بر صنعت شهر در سال‌های پس از جنگ داشت. در پایان قرن بیستم، همزمان با استقلال گرجستان، تفلیس جایگاه پایتخت را حفظ کرد، اما کشور در رنج بود. مناطق مختلف قدرت مرکزی را نپذیرفتند، قیام هایی به وجود آمد و تفلیس عرصه حوادث غم انگیز بود. در آغاز قرن بیست و یکم، انقلاب رز در تفلیس رخ داد. تنها در سال های اخیر از جدیدترین تاریخ تفلیس می توان زندگی آرامی را مشاهده کرد.

 - تاریخچه باتومی 

اولین سکونتگاه شناخته شده در منطقه باتومی در قرن های 8-7 قبل از میلاد ظاهر شد. این شهر در 3 کیلومتری شمال شرقی شهر کنونی و در حاشیه رودخانه کورولیستسکالی قرار داشت. باستان شناسان آثاری از این سکونتگاه و آثار مختلفی پیدا کرده اند که تأثیر یونان باستان را بر این منطقه آشکار می کند. نام باتومی از واژه یونانی باستان "bathus limen" به معنای "بندر عمیق" گرفته شده است. در قرن دوم پس از میلاد، یک قلعه موقت رومی در نزدیکی این شهرک ساخته شد و حتی قبل از آن، قلعه رومی دیگری به نام گونیو در 10 کیلومتری جنوب باتومی ساخته شد. در قرن ششم امپراتوری بیزانس که جانشین امپراتوری روم شد، قلعه پترا را در 15 کیلومتری شمال باتومی ساخت. پس از ساخت، پترا برای مدت کوتاهی توسط ایرانیان تسخیر شد و سپس به کنترل بیزانس بازگشت. بیزانسی ها در نهایت قلعه را ویران کردند تا از افتادن آن به دست دشمن جلوگیری کنند.

در سال 1545 نبرد سوخویستا بین عثمانی‌ها و گرجی‌ها رخ داد که در نتیجه شاهزادگان گرجی شکست سختی خوردند و باتومی تحت سلطه عثمانی قرار گرفت. حاکمان گرجستان در سال های 1564  و 1606 میلادی موفق شدند برای مدت کوتاهی شهر را پس بگیرند، اما به دلیل محاصره دریایی، نتوانستند کنترل خود را حفظ کنند و مجبور به عقب نشینی شدند. بدین ترتیب، باتومی به مدت 300 سال تحت سلطه ترک ها باقی ماند و در این مدت این شهر با توجه به حکومت اسلام دستخوش تغییرات زیادی شد و به باتوم تغییر نام داد.

در طول جنگ روسیه و ترکیه در سال های 1828-1829 میلادی، ژنرال روسی اوستن ساکن تلاش کرد تا باتومی را تصرف کند اما موفق نشد. ترک ها مواضع خود را مستحکم کردند، گرجی های محلی را از قدرت محروم کردند و باتومی را مرکز اداری منطقه کردند و قلعه جدیدی ساختند. جمعیت به 5000 نفر رسید، تجارت رونق گرفت و کنسولگری روسیه، ایران و ایتالیا تأسیس شد. این تحولات حتی بیشتر مورد توجه امپراتوری روسیه قرار گرفت که در صدد بود بر باتومی تسلط یابد. در آخرین جنگ روسیه و ترکیه در سال‌های 1877-1878 میلادی، امپراتوری عثمانی باتومی را بیشتر مستحکم کرد و تلاش‌های روسیه برای تصرف این بندر بارها با شکست مواجه شد. تنها پس از شکست کامل امپراتوری عثمانی بود که باتومی و مناطق اطراف آن، همانطور که در معاهده سن استفانو تصریح شده بود، به روس ها واگذار شد. در 25 اوت 1878 میلادی ارتش روسیه وارد باتومی شد و ترک ها کلیدهای نمادین شهر را تحویل دادند. طبق معاهده صلح، باتومی به عنوان "پورتو فرانکو"، یک بندر آزاد و بدون عوارض تعیین شد.

جنگ جهانی اول به سختی باتومی را لمس کرد، اما پس از فروپاشی امپراتوری روسیه در پایان جنگ، این شهر و گرجستان به طور کلی به میدان نبرد برای قدرت در میان نهادهای دولتی مختلف تبدیل شدند. امپراتوری عثمانی تلاش کرد تا کنترل منطقه ای را که نیم قرن پیش از آن از دست داده بود، دوباره به دست گیرد. پس از انقلاب اکتبر 1917 میلادی در روسیه، امپراتوری عثمانی به گرجستان حمله کرد. در مارس 1918 میلادی ، باتومی را با معاهده صلح به ترکها واگذار کرد. در سال 1919 باتومی تحت کنترل بریتانیا قرار گرفت . اما در فوریه 1920 ارتش سرخ به گرجستان حمله کرد و آن را به اتحاد جماهیر شوروی الحاق کرد. بین سال های 1917 و 1921، باتومی چهار تغییر قدرت را تجربه کرد.

در 16 ژوئیه 1921 میلادی ، باتومی به عنوان پایتخت جمهوری خودمختار آجارستان، بخشی از اتحاد جماهیر شوروی گرجستان شد. این وضعیت تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 میلادی باقی ماند. در طول قرن بیستم، باتومی به یک شهر تفریحی محبوب در جنوب اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شد که دارای مناطق تفریحی، کمپ های تابستانی کودکان و سایر زیرساخت های ساخته شده در شهر بود. پس از استقلال گرجستان در سال 1991 میلادی، آجارا وضعیت خود را به عنوان یک منطقه خودمختار حفظ کرد و به یک جمهوری نیمه مستقل در داخل کشور تبدیل شد. از سال های  1991 تا 2004 میلادی ، این منطقه توسط اصلان آباشیدزه اداره می شد که روابط دوستانه ای با روسیه داشت حتی یک پایگاه نظامی روسیه تا سال 2007 میلادی در باتومی مستقر بود.

از اوایل قرن بیست و یکم، سرمایه گذاران بین المللی به باتومی سرازیر شدند و آن را به یک استراحتگاه مدرن تبدیل کردند. هتل های جدید ساخته شده و پارک ها، میدان ها و بناهای تاریخی جدیدی افتتاح شده است. در سال 2010 میلادی، مشهورترین بنای یادبود "علی و نینو" رونمایی شد و از آن زمان به نماد نمادین باتومی تبدیل شده است. امروزه، باتومی به رشد خود ادامه می دهد و مجموعه های هتل های جدید و یک بزرگراه پرسرعت در حال ساخت است تا زمان سفر به تفلیس را کوتاه تر کند.

                                                                                                                << کشور گرجستان در سال 1930 میلادی >>


بهترین زمان برای سفر به گرجستان


بهترین زمان برای سفر به گرجستان از ماه می تا ژوئن و یا سپتامبر تا اکتبر است زیرا در این ماه ها هوا معتدل و ازدحام جمعیت کمتر خواهد بود. اگر به دنبال آب و هوای گرم تابستانی هستید، بهترین ماه ها برای لذت بردن از سواحل دریای سیاه و پیاده روی در کوه های بدون برف در ماه های جولای و آگوست است.


15 مورد از بهترین جاذبه های گردشگری تفلیس


1- میدان آزادی

میدان آزادی که قبلاً به نام میدان لنین شناخته می شد، یک میدان مرکزی در تفلیس، گرجستان است. این میدان یک نقطه عطف تاریخی و سیاسی است که در طول سال ها میزبان رویدادها، تظاهرات و جشن های متعدد بوده است. این میدان که توسط ترکیبی از سبک های معماری احاطه شده است، دارای ساختمان های مهمی مانند تالار شهر تفلیس، موزه ملی گرجستان و هتل ماریوت تفلیس است.

2- کلیسای آنچیسخاتی

کلیسای آنچیسخاتی که با نام کلیسای مریم مقدس یا کلیسای آنچیسخاتی نیز شناخته می شود، قدیمی ترین کلیسای بازمانده در تفلیس گرجستان است. باسیلیکا که قدمت آن به قرن ششم بازمی‌گردد، یک نقطه عطف مذهبی و تاریخی است که مراحل اولیه معماری مسیحی گرجستان را به نمایش می‌گذارد. این کلیسا که در طول قرن ها تحت بازسازی های متعددی قرار گرفته است، همچنان یک مکان عبادت فعال است و خانه گروه کر مشهور آنچیسخاتی است.

3- چریلی آبانو

چرلی آبانو، به عنوان آبگرم گولو یا حمام سلطنتی شناخته می شود، یک حمام گوگردی تاریخی است که در منطقه آبانوتوبانی تفلیس، گرجستان واقع شده است. این حمام که قدمت آن به قرن هفدهم می رسد، به دلیل خواص درمانی و معماری سنتی گرجستان معروف است.

4- کلیسای جامع صهیون

کلیسای صهیون که با نام های کلیسای جامع سیونی یا سیونی تفلیس نیز شناخته می شود، یک کلیسای ارتدکس تاریخی گرجی است که در شهر قدیمی تفلیس، گرجستان واقع شده است. تاریخ این کلیسای جامع که به مراسم عروج مریم باکره اختصاص دارد به قرن ششم باز می گردد، اگرچه ساختار فعلی در قرن سیزدهم ساخته شده است. این کلیسا در طول قرن ها مرکز مذهبی مهمی بوده است و چندین یادگار گرانبها مانند صلیب انگور مرتبط با سنت نینو، قدیس حامی گرجستان را در خود جای داده است.

5- کلیسای سنت ویرجین متخی

کلیسای سنت ویرجین متخی که به نام کلیسای متکی نیز شناخته می شود، یک کلیسای ارتدوکس گرجی قرون وسطایی است که در ساحل رودخانه متکواری در تفلیس، گرجستان واقع شده است. این کلیسا که قدمت آن به قرن سیزدهم بازمی‌گردد، نمادی از تاریخ مذهبی و میراث معماری گرجستان است. این کلیسا بر روی صخره ای مشرف به شهر قدیمی قرار دارد و مجسمه ای از پادشاه واختانگ گورگاسالی، بنیانگذار تفلیس را همراهی می کند.

6- موزه ملی گرجستان

موزه ملی گرجستان یک موسسه فرهنگی مشهور است که در خیابان روستاولی در تفلیس گرجستان واقع شده است. این موزه که در سال 2004 میلادی تأسیس شد، ادغام چندین موزه و مؤسسه تحقیقاتی است که هدف آن حفظ، مطالعه و نمایش تاریخ، هنر و فرهنگ غنی گرجستان است. مجموعه موزه از دوران ماقبل تاریخ تا دوران مدرن را شامل می شود که شامل مصنوعات باستان شناسی، گنجینه های قرون وسطایی و هنر معاصر است.

7- پارک رایک

پارک Rike یک پارک عمومی معاصر است که در ساحل چپ رودخانه متکواری در قلب تفلیس، گرجستان واقع شده است. این پارک که در سال 2010 افتتاح شد، به عنوان یک فضای تفریحی مدرن طراحی شده است که دارای چمنزارهای سرسبز، فواره ها و ساختارهای معماری منحصر به فرد از جمله پل صلح و سالن کنسرت تفلیس است.

8- موزه اتنوگرافی در فضای باز

موزه اتنوگرافی در فضای باز که به عنوان موزه فضای باز گیورگی چیتایا نیز شناخته می شود، یک موزه فضای باز گسترده است که در حومه تفلیس واقع شده است. این موزه که در سال 1966 تاسیس شد، 52 هکتار وسعت دارد و به حفظ و نمایش معماری سنتی و شیوه زندگی در مناطق مختلف گرجستان اختصاص دارد. این موزه دارای بیش از 70 ساختمان اصلی، از جمله خانه های مزرعه، کلیساها، و کارگاه ها است که همه به طور واقعی مبله شده اند.

9- کرونیکل گرجستان

کرونیکل گرجستان که همچنین به عنوان استون هنج تفلیس شناخته می شود، یک بنای تاریخی عظیم است که بر روی تپه ای نزدیک دریای تفلیس واقع شده است. این سازه بلند 30 متری که توسط مجسمه ساز گرجی زوراب تسرتلی طراحی شده است، در سال 1985 ساخته شده است و به 3000 سال تاریخ گرجستان و 2000 سال مسیحیت در این کشور اختصاص دارد. این بنای تاریخی دارای 16 ستون مرتفع است که با نقش های برجسته ای تزئین شده است که وقایع و چهره های مهمی از تاریخ گرجستان را به تصویر می کشد.

10- مادر گرجستان

مادر گرجستان، یا کارتلیس ددا به گرجی، یک مجسمه تاریخی است که در تپه سولولاکی در تفلیس، گرجستان واقع شده است. این مجسمه که توسط مجسمه ساز گرجی الگوجا آماشوکلی طراحی شده است، در سال 1958 برای جشن هزار و پانصدمین سالگرد این شهر ساخته شد. این مجسمه آلومینیومی با ارتفاع 20 متری یک شمشیر در یک دست و یک کاسه شراب در دست دیگر دارد که نمادی از قدرت و مهمان نوازی گرجستان است.

11- بازار پل خشک

بازار پل خشک، بازاری نمادین در هوای آزاد است که در نزدیکی پل خشک در تفلیس گرجستان واقع شده است. این بازار که در دهه 1990 تأسیس شد به یک مقصد محبوب برای مردم محلی و گردشگران تبدیل شده است و ترکیبی متنوع از عتیقه‌جات، اقلام قدیمی، صنایع دستی، جواهرات و آثار هنری را ارائه می‌دهد. از یادگاری های دوران شوروی گرفته تا سوغاتی های سنتی گرجستان، این بازار بهشتی برای کلکسیونرها و شکارچیان معامله است.

12- باغ گیاه شناسی ملی

باغ گیاه شناسی ملی تفلیس یک بهشت ​​سرسبز گسترده است که در منطقه تاریخی شهر واقع شده است و بین قلعه ناریکالا و حمام های گوگردی آبانوتوبانی قرار گرفته است. این باغ که بیش از 161 هکتار وسعت دارد، در سال 1845 میلادی تأسیس شد و بیش از 3500 گونه گیاهی از جمله فلور بومی گرجستان و گیاهان عجیب و غریب از سراسر جهان را در خود جای داده است.

13- پل صلح

پل صلح یک پل عابر پیاده است که بر روی رودخانه متکواری در تفلیس گرجستان قرار دارد. این معماری شگفت انگیز معاصر که در سال 2010 میلادی تکمیل شد، طراحی منحصربه‌فردی با سایبان فولادی و شیشه‌ای به نمایش می‌گذارد. این پل تضاد زیبایی با معماری تاریخی شهر ارائه می دهد و نمادی از وحدت و پیشرفت است. این پل شهر قدیمی تفلیس را به پارک رایک که یک منطقه تفریحی مدرن است، متصل می کند.

14- کلیسای جامع تثلیث

کلیسای جامع تثلیث مقدس که همچنین با نام سامبا شناخته می شود، کلیسای جامع اصلی ارتدکس گرجستان است که در تفلیس گرجستان واقع شده است. این کلیسا که در سال 2004 میلادی تکمیل شد و یکی از بزرگترین کلیساهای ارتدکس در سطح جهان است و به عنوان نمادی از احیای ملی و معنوی گرجستان نیز شناخته میشود .

15- قلعه ناریکالا

قلعه ناریکالا یک قلعه باستانی است که مشرف به تفلیس، پایتخت گرجستان و رودخانه متکواری است. این قلعه در قرن چهارم تأسیس شد و در طول قرن ها توسعه و بازسازی شده است. این قلعه دارای اهمیت تاریخی زیادی است زیرا یک ساختار دفاعی ضروری برای شهر بود و اکنون به عنوان یک جاذبه توریستی محبوب عمل می کند.


10 مورد از بهترین جاذبه های گردشگری باتومی


1- باغ گیاه شناسی باتومی

 

این باغ یکی از بزرگترین باغ های گیاه شناسی در جهان است که گونه های گیاهی متنوعی دارد که کمیاب و جذاب هستند. می توانید زمانی را صرف کاوش در این مکان کنید و از زیبایی گیاهان متنوع از ساکورا و نخل گرفته تا ماگنولیا و غیره قدردانی کنید. این باغ بیش از 5000 گونه گیاهی را در خود جای داده است که با قدم زدن در 1 کیلومتر مربع این باغ می توانید با آنها آشنا شوید. رنگ پر جنب و جوش و زرق و برق گل ها باعث می شود که بخواهید تا زمانی که می توانید در آنجا بمانید. هنگامی که به بالا رسیدید، حتی منظره ای عالی از دریای سیاه خواهید داشت. این یک شروع عالی برای روز است، بنابراین باید آن را به لیست مکان های دیدنی خود در باتومی اضافه کنید.

2- مجسمه علی و نینو

این مجسمه یک اثر هنری دیدنی است که در آن دو پیکر به سمت یکدیگر حرکت می کنند و یکی می شوند و بعد از هر 10 دقیقه از هم جدا می شوند. این اثر توسط Tamara Kvesitadze، هنرمند گرجستانی ساخته شده است. این کتاب الهام گرفته از کتابی است که بر اساس رابطه عاشقانه بین علی مسلمان آذربایجانی و دختر یک نجیب مسیحی ساخته شده است. این مجسمه 7 متر ارتفاع دارد و بهترین زمان برای تماشای آن هنگام عصر است که با نورهای قرمز و آبی روشن شده است. این مجسمه یکی از بهترین جاذبه های گردشگری باتومی است که باعث ازدحام جمعیت می شود.

3- مسجد اورتاجام

این مسجد در دهه 1860 ساخته شد و یک مناره سفید با شکوه با رنگ های صورتی، سبز و آبی است. جزئیات این سازه با کنده کاری های چوبی، خط قرآنی و بسیاری موارد دیگر چیزی است که آن را به مکانی ضروری در شهر تبدیل می کند. حتی با وجود اینکه نمی‌تواند تعداد زیادی از مردم را به طور همزمان در خود جای دهد، باز هم ارزش دارد که یک بار از آن دیدن کنید تا معماری آن را در بهترین حالت خود ببینید. اکثر مسلمانان این شهر برای اقامه نماز از این مسجد دیدن می کنند. این مسجد نشان دهنده تنوع مذهبی و فرهنگی در شهر است و آن را به یکی از مکان های حیاتی برای بازدید در باتومی تبدیل کرده است.

4- چرخ و فلک پانوراما

اگر از این جاذبه دیدن نکنید، یک روز گشت و گذار در باتومی ناقص خواهد بود. سوار شدن بر چرخ و فلک بهترین راه برای تماشای شهر و عظمت آن است. این چرخ در پارک معجزه، نزدیک برج الفبا است. 15 دقیقه طول می کشد تا شهر را ببینید و به زمین بازگردید، و کاملاً ارزشش را دارد. شما در ارتفاع 55 متری خواهید بود و می تواند 250 نفر را به طور همزمان در خود جای دهد. این یک فرصت طلایی است تا از تجربه خود نهایت استفاده را ببرید زیرا منظره واقعا تماشایی خواهد بود. بنابراین هنگام برنامه ریزی برای مکان های دیدنی باتومی، این چرخ و فلک پانوراما را از دست ندهید.

5- میدان پیازا

میدان پیازا مکان ایده آل شما برای کاوش در غذاخوری ها و کافه های محلی برای گذراندن اوقات فراغت است و از مفهوم یک پیازا ایتالیایی الهام گرفته شده است. همچنین یک مکان تفریحی بین‌المللی وجود دارد که می‌توانید در کنسرت‌های هنرمندان محبوب گرجی و دیگر هنرمندان مانند Sting شرکت کنید. می توانید با نوشیدن یک نوشیدنی و خوردن غذاهای خیابانی در کنار عزیزانتان از روز نهایت لذت را ببرید. اگر می خواهید از زندگی شبانه در گرجستان لذت ببرید پس این مکان ارزش کاوش را دارد زیرا زیبایی واقعی آن در طول شب، هنگامی که کل پیازا روشن است مشهود است.

6- میدان اروپا

میدان اروپا،بزرگترین میدان در باتومی است که توسط ساختمان هایی احاطه شده است که سبک معماری قدیمی و مدرن را به رخ می کشند. همچنین می‌توانید ساختمان‌های قرن نوزدهم را در شرایطی بکر ببینید زیرا در طول این سال‌ها حفظ شده‌اند. قدم زدن در این میدان شبیه قدم زدن در دوران باستانی اروپا است. ساختمان‌های جدید به سبک Belle Époque ساخته شده‌اند . بنابراین، برای بازدید از باتومی باید این جاذبه ی زیبا را در مکان های مورد بازدید خود در شهر باتومی قرار دهید.

7- بلوار باتومی

بلوار باتومی قلب شهر است زیرا یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین پارک های اروپا است که می توانید در آن پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید. در این بلوار با مناطق تفریحی و کافه‌ها مواجه خواهید شد. این مکانی است که می توانید زمانی را برای استراحت و قدم زدن در مسیری بی هدف بگذرانید. انجام این کار زیبایی خاص خود را دارد. پرسه زدن در صلح و آرامش، دور از شلوغی شهر، تقریباً سورئال است. هیچ چیز عجیب و غریبی در مورد این مکان وجود ندارد، اما همچنان به عنوان برترین جاذبه های باتومی به حساب می آید . مجسمه هایی مانند علی و نینو، باغی به سبک ژاپنی و بسیاری دیگر را در این بلوار زیبا خواهید دید.

8- دلفیناریوم

دلفیناریوم یکی از بهترین مکان‌ها برای بازدید در باتومی است زیرا چه راهی بهتر از بازی با دلفین‌ها و تماشای سرگرمی آن‌ها در آب‌ها برای گذراندن وقتتان میباشد. این دلفین ها ترفندهای مختلفی مانند بوسه، رقص، در آغوش گرفتن و غیره را انجام می دهند که شما را طلسم می کند. بهترین بخش این مکان است که هم برای بزرگسالان و هم برای جوانان سرگرم کننده است.  یک مجسمه موزاییک باشکوه در خارج از دلفیناریوم وجود دارد که در یک طرف دلفین ها و شناگران و در طرف دیگر چهره های معنوی با دلفین ها دیده می شود. که واقعا این موزاییک بسیار جذاب است.

9- باتومی قدیمی

جذابیت بازدید از یک مکان، دانستن تاریخ و فرهنگ آن و نحوه تأسیس آن است و این مرکز تاریخی در باتومی قدیمی مکان ایده آلی برای انجام این کار است. بنابراین، در شهر قدیمی قدم بزنید و به معماری آن، حس سلطنتی عمارت ها و ساختمان هایی که در دوران شوروی ساخته شده اند توجه کنید. همچنین در این مکان شما با چندین هنر خیابانی منحصربه‌فرد، فروشگاه‌های محلی، غذاخوری‌ها و موارد دیگر روبرو خواهید شد که به شما دید کاملی از باتومی می‌دهد. حتی بهتر است کوچه‌ها و گوشه‌های خیابان‌ها را بگردید تا جواهرات پنهان این مکان منحصر به فرد را پیدا کنید.

10- برج الفبا

همانطور که از نام آن پیداست، برج الفبا احتمالاً یکی از عجیب‌ترین مکان‌های توریستی باتومی است، زیرا 33 الفبای گرجی را به تصویر می‌کشد که در اطراف این سازه 130 متری پیچیده شده‌اند. کل برج شبیه DNA است و از داخل توخالی است، از جایی که می توانید از  آسانسور استفاده کنید و به بالای آن برسید تا با منظره ای زیبا از شهر روبرو شوید. بازدید از این مکان یک فعالیت بسیار سرگرم کننده است و این سازه دارای خط منحصر به فرد گرجی است، همانطور که پس از بازدید از این مکان خواهید دید.

آیا به تعطیلات فکر می‌کنید و نمی‌دانید کجا بروید؟ آژانس مسافرتی سفر های پدر خوانده سفر به کشور گرجستان را با بهترین قیمت ها پیشنهاد می کند فقط کافیست اراده کنید!

ثبت دیدگاه

نظرات پس از تایید در این بخش قرار خواهند گرفت.

3 دیدگاه

آرش

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

آرش

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

آرش

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

پشتیبانی 24 ساعته